2015. január 31., szombat

Kínai brokkolis csirkemell

      A kínai büfék által kínált ételek nagy kedvenceimmé váltak az utóbbi időben, annak ellenére is, hogy tudom, az ételek összetétele és elkészítése hagy némi kívánni valót maga után. Ezért egy szép napon úgy döntöttem, egyedül készítem el kedvenc, ilyen jellegű ételemet, a brokkolis csirkét.
      Nem egy olcsó mulatság, bevallom. A brokkolinak nem most van szezonja, s ez az árában is remekül megmutatkozik. A kesudió - amit egyébként most próbáltam ki először - sem egy diák pénztárcájához mért árral rendelkező termék, de meg kell hozni az áldozatot a jó ételért, pláne, ha egészségesen szeretnénk elkészíteni.

Hozzávalók:
    - 40 dkg csirkemell
    - 50 dkg brokkoli
    - 3 ek szójaszósz
    - 2 tk étkezési keményítő
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg kesudió
    - só, ízlés szerint

Elkészítés:
  1. A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk, majd elkeverjük a keményítővel, a szójaszósszal és az olajjal. 
  2. A brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, majd a szárát is meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
  3. Egy evőkanál olajat felforralunk a serpenyőben vagy wokban, s a kesudiót egy perc alatt megpirítjuk, kiszedjük. 
  4. A húst adagonként 2-3 perc alatt barnára pirítunk, majd ezt is félretesszük. 
  5. A kevés megmaradt olajra dobjuk a zúzott fokhagymát és a brokkolit, ezután kevés víz hozzáadásával megpároljuk, de fontos, hogy ropogós maradjon. 
  6. Hozzáadjuk a a húst és erős lángon 1 percig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kesudióval. 
Köretként barna rizst készítettem hozzá.
Egyszerű, könnyű étel, vacsorának ideális. :) Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése