♥
H O Z Z Á V A L Ó K
A tésztához:
- 6 dkg vaj
- 6 dkg étcsokoládé
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 6 dkg kakaópor
- 10 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
A meggyes töltelékhez:
- 3 dl meggylé
- 10 dkg magozott meggy (lehet mirelit is)
- 5 dkg cukor
- 1 csomga vaníliás pudingpor VAGY 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
- kevés őrölt fahéj
A tejszínes töltelékhez:
- 7 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 cs habfixáló
- 1 ek holland kakaópor
- csokiforgács a díszítéshez
E L K É S Z Í T É S
1. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük, a tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük. Összedolgozzuk a két tojásos masszát, majd apránként hozzáadjuk a csokoládés-vajas egyvelegünket :) A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a csokis-tojásos részhez.
2. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk a sütőpapírral, majd piskótamasszát szépen elsimítjuk benne. 160 fokon sütjük kb 35 percig.
3. Ha kihűlt a piskótánk, 3 lapba vágjuk. Az első lapot belehelyezzük a csatos tortaformánkba.
4. Most elkészítjük a meggyes tölteléket: a felsorolt hozzávalókat sűrűre főzzük, mintha csak egy pudingot készítenénk. Ezt még melegen rásimítjuk a formában várakozó piskótalapunkra, majd ráhelyezzük a középső lapot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A jól behűtött tejszínt a porcukor illetve a habtejszín hozzáadásával kemény habbá verjük. Három egyenlő részre osztjuk a habunkat: az egyik része a sima tejszínhabtöltelék, a másik a kakaós, a harmadik rész pedig a díszítéshez lesz majd fontos. Az egyik részhez belekeverjük a kakaópor.
6. A sima és a kakaós tejszínhabot habzsákba töltjük, majd a fehér habbal nyomjuk körbe a tortaforma szélétől kezdve, ezt váltsa majd a kakaós hab. Ezt a sorrendet tartsuk a torta közepéig, majd helyezzük rá az utolsó piskótát.
7. A félretett habbal körbekenjük a tortánkat, csokiforgáccsal díszítjük az oldalát. A tortánk tetejére nyomjunk habcsillagokat, tegyünk rá 1-1 meggyszemet.
Jó étvágyat hozzá! :) :*
5. A jól behűtött tejszínt a porcukor illetve a habtejszín hozzáadásával kemény habbá verjük. Három egyenlő részre osztjuk a habunkat: az egyik része a sima tejszínhabtöltelék, a másik a kakaós, a harmadik rész pedig a díszítéshez lesz majd fontos. Az egyik részhez belekeverjük a kakaópor.
6. A sima és a kakaós tejszínhabot habzsákba töltjük, majd a fehér habbal nyomjuk körbe a tortaforma szélétől kezdve, ezt váltsa majd a kakaós hab. Ezt a sorrendet tartsuk a torta közepéig, majd helyezzük rá az utolsó piskótát.
7. A félretett habbal körbekenjük a tortánkat, csokiforgáccsal díszítjük az oldalát. A tortánk tetejére nyomjunk habcsillagokat, tegyünk rá 1-1 meggyszemet.
Jó étvágyat hozzá! :) :*
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése