♥
Sok Muffin receptet láttatok már a blogomon?
Ugye ugye... EGYET SEM!
Őszintén.. nem tartozik a kedvenceim közé, ezért nem is próbálkoztam vele gyakran. Egészen addig, amíg nem találkoztam ezzel a recepttel! Az fogott meg benne, hogy a muffin át van itatva a krémes-édes karamell szósszal, így teljesen biztos, hogy nem lesz száraz a végeredmény. Annyit módosítottam rajta, hogy az általam nem kifejezetten kedvelt vajkrém helyett egy krémsajtos verziót választottam.
Meghozta a kedvemet a további kísérletezéshez muffin-téren, töröm is a fejem, mi legyen a következő :) Addig is, fogadjátok szeretettel A Sós Karamellás Csokis Muffint ♥
H O Z Z Á V A L Ó K
A muffinokhoz:
- 18 dkg finomliszt
- 22 dkg cukor
- 6 dkg kakaópor
- 15 dkg vaj
- 2 nagy tojás
- 1,5 dl tej
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
A Karamellhez:
- 6 ek víz
- 15 dkg kristálycukor
- 3 dl tejszín (NEM cukrozott!)
- 1 tk nagyszemű só
A Krémhez:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg natúr krémsajt
- 2 ek porcukor
E L K L É S Z Í T É S
1. A száraz összetevőket keverjük össze. A tejet a tojásokkal egy külön edényben keverjük el. A puha vajat adjuk a lisztes-cukros-kakaós keverékhez, jól keverjük el.
2.Végül pedig a tejes-tojásos eleggyel dolgozzuk teljesen sima, egynemű tésztává. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Meg kell várnunk,amíg teljesen kihűl a muffin. Ez tökéletes idő arra, hogy elkészítsük a karamellt :)
3. A cukrot szórjuk egy vastag aljú, ép lábasba (ez azért fontos, hogy ne égjen le). Öntsük rá a vizet, majd kis lángon olvasszuk, karamellizáljuk. . NAGYON FONTOS: ne kavargassuk! Néha lötyögtessük meg, csak ellenőrzésképp, hogy egyenletesen barnul-e. Nagyjából ilyen (második kép) borostyán színűre karamellizáljuk, majd kapcsoljuk ki a tűzet alóla.
4. NA most jön a lényeg! :) A tűzről levéve adjuk hozzá a tejszínt. Ne habtejszín, (Hulala és társai..) legyen, hanem főzőtejszín. Még ennél is jobb, ha igazi házi tejszínnel van módunk dolgozni, na ez aztán a főnyeremény! Ne ijedj meg, ha füstöl, fröcsög, összeragad, csak kavargasd és jó lesz, hidd el! A végén jöhet a sózás (nálam Himalája só).
5. Következő lépésként "belezzük ki" a muffinokat a képen látható módon. (nagyjából a közepééig menjünk le)
6. A kihűlt karamellt öntsük zacskóba, majd töltsük meg az üregeket.
7. Készítsük a krémet: a puha vajat habosítsuk fel a porcukorral, majd apránként adjuk hozzá a sajtkrémet. Ugye milyen egyszerű? Egyik új kedvencem, a végeredmény könnyű és légies.
8. Töltsük habzsákba (csillag csöves), halmozzuk a betöltött muffinokra.
Díszíthetjük a megmaradt karamellel, kakaóporral, csokival...ezzel is utalva a kreálmányunk ízére ;)
Jó Étvágyat hozzá!
Megkérdezhem, hogy milyen krémsajtot tettél bele?
VálaszTörlésSzia. Mascarpone pl jo lehet.
VálaszTörlés