2016. november 25., péntek

Raffaelló torta








                 A Raffaelló számomra az édességek netovábbja, így nagyon örültem, amikor egy kedves ismerősöm megkért rá, hogy egy olyan tortát készítsek a barátja szülinapjára, amiben ez az isteni kókuszos finomság dominál. A recept eléggé spontán, de igyekeztem pontosan leírni, hátha valaki kedvet kap hozzá. :)

H O Z Z Á V A L Ó K 

Piskóta:
  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 17 dkg liszt
Krém:
  • 7 dl habtejszín
  • 1 csomag pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek kókuszreszelék 
Díszítés:
  • 1 tábla fehércsoki
  • 2 ek tejszín
  • kókuszgolyó/kókuszrúd/Raffaelló
  • bármilyen kókuszos édesség ízlés szerint. 
E L K É S Z Í T É S 

1. A piskótához a tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgájával keverjük ki, majd a két masszát finom mozdulatokkal összedolgozzuk. Apránként beleszitáljuk a lisztet, majd 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 180 fokon sütjük kb 20 percig.
2. A pudingport a tejjel és a kristálycukorral megfőzzük, majd a tűzről levéve beletörjük a fehércsokit, elkeverjük, hogy szépen beleolvadjon. 
3. Amikor teljesen kihűlt, a puha vajjal elkeverjük (én mixerrel csináltam).
4. A jól behűtött tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, Apránként hozzákeverjük a pudingos krémalapot, majd a legvégén a kókuszreszeléket is forgassuk bele.
5. A kihűlt piskótánkat 3 lapba vágjuk, illetve a krémet is osszuk 3 részre. 
6. Töltsük be a tortánkat, a harmadik adag krémmel pedig kenjük le kívülről. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára,
7. A díszítéshez a fehércsokit a tejszínnel olvasszuk meg, majd csorgassuk a tortánk tetejére. Gyorsan oszlassuk el, mert elég hamar megköt, és ilyenkor mér nem lehet vele mit kezdeni. 
Ízlés szerint díszítsük fel a tortánkat :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése