Na, ez az, amihez nekem nagyon nem volt kedvem! Eleve
igyekszek minden konyhai folyamatot leegyszerűsíteni, aminek oka az állandó
időhiány, illetve az, hogy a koli konyhája nem az álomhelyszín az ilyesfajta
pepecselgetésekre. De azért én nagyon élvezem :)
Találtam egy szipi-szupi kis receptet, picit variáltam
rajta, és így készült el életem első sajttortája, ami nemcsak hihetetlenül
finom, hanem előnyei közt említhető az is, hogy mindössze egy formára van
szükség az elkészítéséhez. (azért nálam ez
is szempont)
Tökéletesen az én ízvilágom, már most biztos, hogy gyakran
fogom elkészíteni!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
A sajtkrémhez:
- 60 dkg natúr krémsajt
- 30 dkg tejföl
- 20 dkg cukor
- 6 egész tojás
- 2 tk őrölt fahéj
- 30 dkg eper
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítés:
1. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát körben
kibélelünk kb 6-7 cm magas sütőpapírcsíkkal. Ezután az alap hozzávalót alaposan
elkeverjük, majd a forma aljára nyomkodjuk úgy, hogy az szépen a forma
oldalához nyomja a sütőpapírt. Érthető? :) Itt a kép segítségül!180 fokra előmelegített sütőben 15 percig
sütjük a kekszes alapot.
2. A sajtos töltelék következik: a tojáson kívül
mindent egy tálba mérünk, kézi habverővel elkeverjük, majd egyenként adjuk
hozzá a tojásokat is. Finom mozdulatokkal dolgoznunk, itt nem az a lényeg, hogy
habos legyen, sokkal inkább az alapos összedolgozásra kell törekednünk.
Óvatosan öntsük rá a kekszes alapra, majd tegyük a sütőbe. 150 fokon kb 50
percig sütjük, amíg nem lesz remegős-kocsonyás a közepe.
3. Ha elkészült, tegyük hűtőbe, egy éjszakai
pihenésért nagyon hálás lesz!
4. A megtisztított, felszeletelt epret ízlés
szerint rendezzük el a tortánk tetején, majd kanalazzuk rá az utasítás alapján
elkészített tortazselét. Még hagyjuk
egy picit dermedni, majd kellő lendülettel essünk neki és elvezzük ezt a csodás
süteményt! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése