♥
Kezdeném azzal, hogy a jól megérdemelt, másfél hónapos otthoni pihenésem után visszatértem a Koliba, de ettől függetlenül a sütigyár nem áll meg :D A képeken látszik, hogy nem a hatalmas, tágas, fényes, családias otthoni kertünkben lőttem őket, de remélem, elnézitek nekem! Bizonyára többen tudjátok, hogy a sütik 85%-a a kilenc négyzetméteres koliszobámban készül, amin drága szobatársammal osztozunk, így finoman szólva eléggé szűkös a hely. Amikor épp sütifotózás történik, a végén mindig készítek egy fotót a "körülményekről", a sarokba dobált cuccokról, a felkötött függönyről, minden apróságról, ami egy előnyös képet támogat (aztán utána 2 óra takarítás következik)
VISSZATÉRVE a sütire, mert hát nyilván azért kattintottál ide, a terv valami csokis-gyümölcsös volt, ő született meg belőle. Jók ezek a mousse torták, kedvenceim lettek mostanában, úgyhogy biztos hozok még néhány variációt a közeljövőben. Egyszerű az elkészítése és nagyon mutatós, házibuliban/családi összejövetelen vagy bárhol, ahova sütit kell vinni, nagyon nagyot lehet vele aratni, garantált a siker! :p
Próbáljátok ki! :)
Próbáljátok ki! :)
H O Z Z Á V A L Ó K
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
Csokoládé Mousse:
- 8 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl habtejszín
- 2 db tojás
- 7 dkg cukor
- 2 tk zselatin
- egy csipet só
Málna Mousse:
- 12 dkg málna (fagyasztott is lehet)
- 2 ek cukor
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2,5 dl habtejszín
- 2 db tojás
- 7 dkg cukor
- 2 tk zselatin
Díszítés: málna, csokiforgács, olvasztott étcsokoládé.
24 cm átmérőjű kapcsos formát használtam.
24 cm átmérőjű kapcsos formát használtam.
E L K É SZ Í T É S
1. A brownie-hoz a vajat a csokival megolvasztjuk, a tojásokat fehéredésig verjük a cukorral. A száraz anyagokat, egybe, majd apránként szitáljuk a tojáshabhoz. A végén keverjük bele a a vajas olvasztott csokit. Sütőpapírral bélelt formában, 180 fokon kb 25 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A csoki mousse elkészítésével folytatjuk: az étcsokit vízgőz fölött olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és jól keverjük el.
2. A csoki mousse elkészítésével folytatjuk: az étcsokit vízgőz fölött olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és jól keverjük el.
3. A tojásfehérjét a cukorral tegyük gőz fölé, melegítsük csípősre (kb 45 fokosra), majd kihűlésig habosítsuk.
4. A zselatint 3 evőkanálnyi tejszínnel duzzasszuk föl, majd tegyük pár pillanatra mikróba, hogy fölolvadjon.
5. A jól lehűtött tejszínt verjük kemény habbá, majd a három anyagot (tojásfehérjehab, olvasztott csoki, tejszínhab) gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Nagyon vékony sugárban csorgassuk bele a fölolvasztott zselatint, majd simítsuk a formába visszahelyezett alapunk tetejére. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
6. Ez idő alatt készítsük el a málna mousse-t! A málnát a cukorral főzzük meg lekvárszerűre, majd apró lyukú szűrőn szűrjük át, nincs szükség a magokra. :)
7. A málnalébe dobjuk bele a felaprított fehércsokit, majd mikróban olvasszuk fel. Ezután keverjük bele a két tojássárgáját.
8. Innentől kezdve a lépések ugyanazok: tojásfehérjehab vízgőz fölött, tejszínhab, málnás-csokis-tojásos cucc, zselatin, minden egybe, szép simára. Ezt simítsuk a csokimousse tetejére, tegyük ismét hűtőbe.
7. Vékony pengéjű késsel óvatosan vágjuk körbe a torta oldalát, hogy elváljon a forma oldalától és szép sima maradjon. Díszíthetjük olvasztott csokival, málnával, vagy amivel csak szeretnénk :D
Remélem tetszett a recept és Te is kipróbálod! Pusziiii
Hard Rock Hotel & Casino, Atlantic City - DRMCD
VálaszTörlésand all the other 구리 출장안마 casinos in the state, 여주 출장안마 and, at 밀양 출장안마 the moment, no word on the Hard Rock Casino in Atlantic City 강릉 출장안마 has 안동 출장샵 reached out to Hard Rock