2017. február 15., szerda

Oreo Sajttorta SÜTÉS NÉLKÜL














             El tudtok képzelni annál bosszantóbb dolgot, mint amikor egy sütibolond lánynak egy ősrégi, használhatatlan, fokozatokkal egyáltalán nem rendelkező "sütőt" kell használnia? Én nem, nem tudok. Minden egyes alkalommal komoly fejtörést okoz, hogy mégis mit csináljak, hogy ne égjen meg ami benne van, legalább valamennyire süljön át és ne legyen bűn ronda. Néha azért ez is sikerült :D 
           De mi van akkor, ha sajttortát kell sütni? Aki már csinálta, tudjátok, hogy gőzös, vízfürdős, 150 fokos sütőben kell kocsonyásra "párolni". Tudtam, hogy itt bebukom a dolgot, úgyhogy így döntöttem egy sütésmentes finomság mellett. Egy külföldi blogger oldalán találtam, nekem nagyon bejött, így eljött az idő, hogy veletek is megosszam! Próbáljátok ki! 

H O Z Z Á V A L Ó K 
A kekszes alaphoz:
  • 15 db Oreo keksz
  • 5 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek porcukor
  • 10 dkg vaj
A krémhez:
  • 40 dkg natúr krémsajt (nálam LIDL-ös)
  • 10 dkg cukor
  • a kekszek tölteléke
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tk zselatin
  • 4 dl habtejszín
  • egy csipet só
Díszítés:
  • 10 db Oreo keksz
  • 8 dkg csoki
  • 2 ek tej 
 E L K É S Z Í T É S 



1. Szedjük szét a kekszeket, a tölteléket egy külön tálba tegyük. Az Oreo kekszet, a sima háztartási kekszet, a puha vajat és a porcukrot szépen dolgozzuk össze, hogy jó kis tapadós tésztát kapjunk, ami nem esik szét. Nyomkodjuk a tortaforma aljára. 



2. Ezután jöhet a krém: a keksztölteléket, a sajtot és a cukrot alacsony lángon kezdjük el melegíteni. 

Folyamatosan kevergessük, majd adjuk hozzá a citrom héját, a sót és a vaníliás cukrot. Nem kell felforralni, a lényeg, hogy egynemű, kicsit folyékony legyen a végeredmény. 


3. A zselatint szórjuk egy pohárba, majd öntsünk rá kb 2 evőkanálnyi hideg tejszínt (abból a mennyiségből vegyük le, amit egyébként felverésre szánunk). Hagyjuk megduzzadni.
4. A hideg tejszínt verjük kemény habbá.

5. A megduzzadt zselatint mikróban olvasszuk meg, majd öntsük a még meleg sajtos-cukros-keksztöltelékes egyvelegünkbe :) Keverjük el, majd adjunk hozzá kb 3-4 kanál tejszínhabot. 

Folytassuk a folyamatot, szépen dolgozzuk egybe a sajtos cuccot a tejszínhabbal.

6. Ezután öntsük a kekszes alapunkra, majd fedjük le fóliával. Hűtőben dermesszük legalább 6 órán keresztül. 













7. Ha letelt az idő, távolítsuk el a formát a sütiről. A csokoládét a tejjel olvasszuk meg, majd díszítsük fel ízlész szerint. Jó étvágyat hozzá! :*








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése