♥
A sajttorta a legjobb dolog a világon. Bizony, ezt nem csak én gondolom így. A csapból is az folyik, hogy milyen csodálatos és milyen egyszerű megcsinálni, így nem csoda, ha az ember lánya nekikerekedik az elkészítésének. A boltok polcai tele vannak a natúr sajtok óriási választékával. Mondjuk Magyarországon biztosan. De mi a teendő akkor, amikor nem tudsz hozzájutni egy alapanyaghoz? Nagyon vágytam már arra, hogy itthon lehessek a napfényes Kárpátalján, s ezzel együtt elfogadjam a "nem tudsz megvenni itt mindent úgy, mint Pesten" kihívást. :)
Azt el kell mondanom, hogy legalább tízszer megcsináltam ezt a sütit, mire úgy tudtam összeállítani a hozzávalók arányát, hogy ízben és kinézetben is maximálisan az eredeti sajttortát idézze. NEKED ajánlom, ha:
- Ha szereted a sajttortát, vagy
- végre szeretnéd megkóstolni, vagy
- nem árulnak natúr krémsajtot a közeledben, vagy
- nem akarsz sok-sok százast kiperkálni 5 doboz Philadelphia krémsajtért.
NEM FOGSZ CSALÓDNI! ;)
H O Z Z Á V A L Ó K
- 18 dkg háztartási keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 ek porcukor
A lényeg :
- 6 dl tej
- 60 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 3 ek tejföl
- 1 citrom leve
- 4 db tojás
- 15 dkg étkezési keményítő VAGY 2 csomag vaníliás pudingpor
Karamell a tetejére:
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 ek vaj
- 1 ek vaníliás pudingpor VAGY keményítő
MÁLNA ♥
Csatos forma (24-26cm)
Botmixer
E L K É S Z Í T É S
1. A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a porcukorral és az olvasztott vajjal, majd egy csatos forma aljára nyomkodjuk jó szorosan. 180 fokon süssük 15 percig.
Ilyen kekszet használtam hozzá
2. Innentől fogva nagyon egyszerű a dolgunk: az ÖSSZES hozzávalót tegyük egy tálba, majd botmixerrel varázsoljuk maximálisan homogén masszává. Gyanúsan ritka, madártej-sűrűségű anyagot kapunk, de ne ijedj meg, ha megsül, jó lesz ;)
3. Ha a kekszes alapot megsütöttük, állítsuk át a sütőnket 150 fokra. Öntsük a "mixet" a kekszre, majd süssük kb 80 percig 150 fokon. Akkor lesz jó, ha a széle már szilárd, de a közepe még olyan rezegős-kocsonyás. NE vegyük ki rögtön, mert megrepedhet, hagyjuk a nyitott sütőben kb 1 órára. Nagyon meghálálja ha egy éjszakára a hűtőbe teszed!
4. A karamellhez a cukrot alacsony lángon olvasszuk meg. A tejbe keverjük bele a pudingport, majd öntsük a forró cukorra. Elég ronda lesz, de ne essünk pánikba! Szépen egybeolvad és besűrűsödik az egész, majd keverjük bele a vajat. Hűtsük le, majd kanalazzuk a sütikére.
Én málnát tettem rá, de igazából minden gyümölccsel menő dolog!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése