Ebben a hőségben elképzelni sem tudok jobbat.
♥
Egy krémes, nem túl édes, hűsítő és gyümölcsös finomság, de a LÉNYEG: még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Elkészítési ideje nem több 25 percnél és nyugodt szívvel tudom ajánlani azoknak is, akik nem túl rutinosak a sütikészítésben :) Szinte eteti magát, úgyhogy csak óvatosan ;)
H O Z Z Á V A L Ó K
A kekszes alaphoz:
- 18 dkg háztartási keksz
- 5-6 szem mandula
- 5 dkg mazsola
- 1 ek porcukor
- 6 dkg vaj (olvasztva)
Krémhez:
- 4 dl joghurt (nálam barack ízű, de natúr is jó!)
- 3 dl habtejszín
- 6 db érett barack
- 2 tk zselatin
Tetejére durvára vágott mandula
E L K É S Z Í T É S
1. Az alap hozzávalóit késes robotgépben aprítsuk finomra, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és nyomkodjuk egy csatos forma aljára. (kb 24 cm átmérőjű) Hűtsük le.
2. Verjük a tejszínt kemény habbá. A zselatint 3 ek hideg vízben duzzasszuk meg, majd melegítsük föl mikróban. A tejszínhez keverjük hozzá a joghurtot majd az olvasztott zselatin is. A végén a kockákra vágott barackot tegyük bele.
Simítsuk a kekszes alap tetejére a krémet, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Tipp: mielőtt kivittem volna lefotózni kb 1 órára fagyasztóba tettem, így még hűsítőbb, fagyi-jellegű sütit kapunk.
Jó étvágyat hozzá! :*
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése