2016. június 22., szerda

Mandulás-barackos joghurttorta




           Ebben a hőségben elképzelni sem tudok jobbat. 
           Egy krémes, nem túl édes, hűsítő és gyümölcsös finomság, de a LÉNYEG: még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Elkészítési ideje nem több 25 percnél és nyugodt szívvel tudom ajánlani azoknak is, akik nem túl rutinosak a sütikészítésben :) Szinte eteti magát, úgyhogy csak óvatosan ;)


H O Z Z Á V A L Ó K

A kekszes alaphoz:
  • 18 dkg háztartási keksz
  • 5-6 szem mandula
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek porcukor
  • 6 dkg vaj (olvasztva)
Krémhez:
  • 4 dl joghurt (nálam barack ízű, de natúr is jó!)
  • 3 dl habtejszín
  • 6 db érett barack
  • 2 tk zselatin
Tetejére durvára vágott mandula


E L K É S Z Í T É S

1. Az alap hozzávalóit késes robotgépben aprítsuk finomra, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és nyomkodjuk egy csatos forma aljára. (kb 24 cm átmérőjű)  Hűtsük le.




2. Verjük a tejszínt kemény habbá. A zselatint 3 ek hideg vízben duzzasszuk meg, majd melegítsük föl mikróban. A tejszínhez keverjük hozzá a joghurtot majd az olvasztott zselatin is. A végén a kockákra vágott barackot tegyük bele.


Simítsuk a kekszes alap tetejére a krémet, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára.



Tipp: mielőtt kivittem volna lefotózni kb 1 órára fagyasztóba tettem, így még hűsítőbb, fagyi-jellegű sütit kapunk.


Jó étvágyat hozzá! :*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése