♥
♥
Nem mindig az "alkotás öröme" miatt süt-főz az ember lánya, biztos vagyok benne, hogy nem csak nálunk szempont a hűtőben várakozó termékek gyors, célszerű és valami finomságot eredményező felhasználása. Az esős idő nem tett jót a kertünkben érő barackoknak, ezért most egy ideig kötelező jelleggel kell felhasználnom minden sütibe :) A túró egyébként is örök kedvenc, gyümölccsel meg aztán pláne! Nagyon egyszerű, de annál finomabb kis süti, amolyan igazi házias ízvilágot idéz. Ajánlós ;)
H O Z Z Á V A L Ó K
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 40 dkg túró
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- kb 6 db érett sárgabarack
E L K É S Z Í T É S
1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. Legalább egy órára tegyük hűtőbe.
2. Ezután elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját a kétféle cukorral elkeverjük majd hozzáadjuk az áttört túrót és a citrom héját. A tojások fehérjét felverjük és finoman hozzákavarjuk a túrós töltelékhez.
3. Az első cipót nagy lyukú reszelőn egy vajjal kikent tepsibe reszeljük, majd elkenjük rajta a túrós tölteléket. Ezután rászórjuk az apróra vágott barackot.
4. Végül a másik cipót is ráreszeljük, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük :)
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése