2015. április 11., szombat

Citromos túródesszert


          Végre itt a jó idő! Szinte hihetetlen! Talán ez hozta meg a kedvemet ahhoz, hogy ma valami könnyű, savanykás finomságot dobjak össze. A hűtőnk tartalmát felmérve hamar megszületett a fejemben az összeállítás, melynek kivitelezése nem került többe 15 percnél. Én folyékony édesítőszert használtam, de természetesen cukorral sem lehet elrontani.
Szilikon muffin forma mindenképp szükséges hozzá!

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 1/2 pohár kefir (kb 3 evőkanálnyi)
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 5 ml édesítőszer (kb 7 dkg cukornak felel meg)
  • egy tábla csokoládé, vagy tortabevonó
Elkészítés:
1. A túrót, a kefirt, a citrom levét, héját és az édesítőszert jól összekeverjük. Végeredményül egy lágy, picit folyékony pépet kell kapnunk.


                2. Az csokoládét összetörjük, majd mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk.

3. A muffin formákat vastagon kikenjük az olvasztott csokival, majd 3 percre a fagyasztóba tesszük. Én 6 formát használtam fel, de csinálhatunk többet is, hogyha kevés túrót teszünk bele. Ilyenkor elég a forma felét kikenni.


4. Ezután ismét megismételjük a műveletet. Azért van erre szükség, hogy a desszertünk -ami leginkább a Túró Rudi formabontó változata- szép kérget kapjon és ne törjön be.



                            5. A 3 perc leteltével megtöltjük a formákat a túrókrémmel.




6. A maradék csokival befedjük a túrókrémet. Fontos, hogy mindenhová jusson belőle.




7. Tegyük a hűtőbe 10 percre, majd húzzuk le róla a formát.

Tipp: a közepébe tehetünk meggyet, málnát, vagy más bogyós gyümölcsöt.
Tökéletes desszert egy ilyen ilyen szép napra! Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése