2017. augusztus 14., hétfő

Szedres-mentás túrótorta



     

Egy nagyon véletlenszerűen összehozott nyári kedvenc. Apukám két szeletet is kért egymás után. Most legyen elég ennyi :)


 H O Z Z Á V A L Ó K

A Piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 8 szem szeder 
Kókuszos töltelék: 
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 kanál tej
Túrós- szedres Mousse:
  • 20 dkg túró
  • 4 ek tejföl
  • 20 dkg szeder
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 ek zselatin por
  • 8-1O mentalevél 
26 cm átmérőjű forma, illetve egy 20 cm átmérőjűre is szükség lesz.


E L K É S Z Í T É S 



1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat ketté választjuk, a cukor egyharmadát adjuk a tojássárgájához, a kétharmadát a fehérjéhez. 
2. A cukorral fehéredésig kevert tojássárgájához hozzáadjuk a fehérjéből vert habot, finoman összedolgozzuk.
3.  Apránként szitáljuk bele a lisztet, majd a végén a kókuszreszeléket is forgassuk bele. Sütöpapírral bélelt formába simítsuk.  
4. A szedret villával nyomkodjuk össze, majd dobjuk a piskótába. Kés hegyével húzzuk márványosra.
5. 180 fokon 15 percig süssükk. 


6. Ha kihűlt, a piskóta széleit picit vágjuk körbe, hogy visszatéve a formába ne érje a tortaforma széleit. 



7. Kókuszos töltelék: a vajat a cukorral egy kis lábasban olvasszuk meg, majd szórjuk bele a kókuszreszeléket. Ha túl száraz, adjuk hozzá a tejet. Kb 5 perc alatt melegítsük össze az összetevőket. 

8. A 2O cm átmérőjű tortakarikánkat tegyük a piskóta közepére, majd a tölteléket nyomkodjuk bele. Az egészet hűtsük jól le. 




9. A a szederre szórjuk rá a kristálycukrot, majd botmixerrel pürésítsük az egészet. Az így kapott egyveleget apró lyukú szitán szűrjük le. 
1O. A túrót a tejföllel és a mentalevelekkel szintén egyneműsítsük botmixer segítségével. 


11. A hideg tejszínt verjük kemény habbá. 
12. A zselatint 4 ek hideg vízben duzzasszuk fel.
13. A túrós masszához adagoljuk a szederszirupot, keverjük el. Hígnak tűnik így, de nyugi, a krémünk jó lesz ;) :) Ezután a tejszínhabot is forgassuk bele. 
14. A zselatint mikróban olvasszuk fel, majd vékony sugárban csurgassuk a masszához. Hamar dolgozzuk el! 
15. Az utolsó simátás a tortára simítás :) Legalább 3 óra hűtés következik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése