2016. december 4., vasárnap

A csokis pite netovábbja



 
             Már épp ideje volt valami nagyon csokisnak, és mivel az albérletben, ahol jelenleg lakok, csak egy ősrégi gázsütő van, (ÚÚÚÚGY HIÁNYZIK A KOLIS SÜTŐ!) nem sok mindennel tudok próbálkozni. DE a túrós pite múltkor jól sikerült, úgyhogy továbbra is erre esett a választásom. Sajnos picit így is megégett a teteje, amit szépen levágtam, olvasztottam rá egy tábla csokit, lekentem vele, majd kakaóporral szórtam meg. Ezt azért tartottam fontosnak leírni, mert ezeket a plusz anyagokat nem tüntettem fel a recept leírásában. 
           A csokis töltelék ízét végtelenül sokféleképp lehet variálni: tehetünk bele narancshéjat, kávét, fahéjat, fehércsoki darabokat, stb.
Garantáltan nagyon finom lesz! 

H O Z Z Á V A L Ó K

Pitetésztához: 
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 ek tejföl
A töltelékhez :
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek holland kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 2 ek liszt
  • 1 tk vanília kivonat/aroma 
E L K É S Z Í T É S :


1. A pitetészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb 30 percig.                                                                                              
2. Egy 22 cm átmérőjű formát előkészítünk, majd a kinyújtott tésztát belerakjuk úgy, hogy legyen oldala is! Villával szurkáljuk meg.
3. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy csipet sóval és a cukor egyharmadával verjük kemény habbá.
4. A tojássárgáját a cukor többi részével keverjük jól el. 
5. A csokoládét a vajjal gőz fölött (vagy mikróban) olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, a kakaót, a vaníliát, a végén pedig a cukros tojássárgáját. Alaposan keverjük el. 
6. A kemény tojásfehérjehabot a csokis egyveleggel apránként, óvatosan keverjük el. Mindig csak kis adagokban adjuk hozzá. Végső lépésként simítsuk a pitetésztára a krémet, majd tegyük sütőbe. 180 fokon kb 30 percig süssük.




Tejszínhabbal tálaljuk! Jó étvágyat hozzá! :*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése