Az ezerarcú túróval való kapcsolatom már egészen korán elkezdődött, számomra mégis megunhatatlan alapanyag. A gyerekkoromat idézi, könnyű, egészséges, sokféleképpen felhasználható és emellett az ára is megfizethető, így szinte mindig megtalálható a hűtőmben. Igen ám, de néha igencsak hátrakerül a polcon, így lejárata előtt egy-két nappal, ̶v̶a̶g̶y̶ ̶u̶t̶á̶n̶a̶ kerül csak elő. Pont egy ilyen helyzetben született az alábbi recept is :) Igazi "összedobós" kaja, az elkészítése nem igényél 10 percnél többet, egyszerű hozzávalókból áll és nagyon nagyon jó az íze! Melegen ajánlom, a szókapcsolat mindkét értelmében :D :)
Vacsorára ideális!
H O Z Z Á V A L Ó K
- 25 dkg tehéntúró
- 2 db tojás
- 2 ek tejföl
- 3 ek cukor
- 5 ek búzadara
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 ek fahéj
- 1 db banán
- 1 db alma
E L K É S Z Í T É S
A túrót egy nagyobb tálban törjük át, adjuk hozzá a cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, tejfölt, majd a végén a búzadarát. Alaposan keverjük el, míg egynemű masszát nem kapunk.
Eközben az almát vágjuk cikkekre, borítsuk be vele a sütőedényünk alját, majd szórjunk rá fahéjat ízlés szerint. Amint ezzel megvagyunk, oszlassuk el rajta egyenletesen a túrós masszánk felét. A banánt karikázzuk föl, s hasonló módon borítsuk el vele a túrós massza felületét. Végső lépésként a túró másik felét oszlassuk el rajta, majd 180 fokon süssük 20 percig.
T I P P E K:
- Mi tejföllel és áfonyadzsemmel fogyasztottuk el, de ez már csak ízlés kérdése.
- Tehetünk bele citromot, DE nem volt itthon
- Vagy mazsolát (jó sokat), DE Dani nem szereti :(
- Más gyümölccsel is próbálkozhatunk.
- Ha nagyobb adagot szeretnénk és nincs annyi túrónk, akkor a tejföl és a búzadara mennyiségét növeljük, majd annak arányában ízesítsük a cukorral. (én legalábbis így csinálnám)
A Márton Áron Szakkollégium lakóninak szívesen kölcsönadom a kétszemélyes jénai tálamat! :)
Remélem tetszett a recept! Próbáld ki te is :)
csóóóóóók
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése