2016. március 13., vasárnap

Almás-banános sült túró



        Az ezerarcú túróval való kapcsolatom már egészen korán elkezdődött, számomra mégis megunhatatlan alapanyag. A gyerekkoromat idézi, könnyű, egészséges, sokféleképpen felhasználható és emellett az ára is megfizethető, így szinte mindig megtalálható a hűtőmben. Igen ám, de néha igencsak hátrakerül a polcon, így lejárata előtt egy-két nappal,  ̶v̶a̶g̶y̶ ̶u̶t̶á̶n̶a̶ kerül csak elő. Pont egy ilyen helyzetben született az alábbi recept is :) Igazi "összedobós" kaja, az elkészítése nem igényél 10 percnél többet, egyszerű hozzávalókból áll és nagyon nagyon jó az íze! Melegen ajánlom, a szókapcsolat mindkét értelmében :D :) 
Vacsorára ideális!


H O Z Z Á V A L Ó K

(2 személyre)

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 3 ek cukor
  • 5 ek búzadara
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 ek fahéj
  • 1 db banán
  • 1 db alma

E L K É S Z Í T É S 


A túrót egy nagyobb tálban törjük át, adjuk hozzá a cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, tejfölt, majd a végén a búzadarát. Alaposan keverjük el, míg egynemű masszát nem kapunk.
Eközben az almát vágjuk cikkekre, borítsuk be vele a sütőedényünk alját, majd szórjunk rá fahéjat ízlés szerint. Amint ezzel megvagyunk, oszlassuk el rajta egyenletesen a túrós masszánk felét. A banánt karikázzuk föl, s hasonló módon borítsuk el vele a túrós massza felületét. Végső lépésként a túró másik felét oszlassuk el rajta, majd 180 fokon süssük 20 percig.



T I P P E K:
  • Mi tejföllel és áfonyadzsemmel fogyasztottuk el, de ez már csak ízlés kérdése.
  • Tehetünk bele citromot, DE nem volt itthon
  • Vagy mazsolát (jó sokat), DE Dani nem szereti :(
  • Más gyümölccsel is próbálkozhatunk. 
  • Ha nagyobb adagot szeretnénk és nincs annyi túrónk, akkor a tejföl és a búzadara mennyiségét növeljük, majd annak arányában ízesítsük a cukorral. (én legalábbis így csinálnám)

A Márton Áron Szakkollégium lakóninak szívesen kölcsönadom a kétszemélyes jénai tálamat! :) 
Remélem tetszett a recept! Próbáld ki te is :)
csóóóóóók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése