Ha szereted a tömény, illatos, rumos,csokis finomságokat, ha kezdő vagy, ha nincs kedved/gyakorlatod bonyolult műveletekhez, akkor ezt a csodasütit kifejezetten Neked találták ki!
Elronthatatlan! Csokifüggőknek kötelező! :)
H O Z Z Á V A L Ó K
Kekszes alap:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- egy csipet só
- 2 db érett banán
- 1 ek rum (vagy rumaroma)
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2,5 dl habtejszín
- 6 dkg vaj
- egy csipet só
E L K É S Z Í T É S
- A kekszes alap hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Készíthetjük csokis kekszmorzsából is, abban az esetben a kakaópor elhagyható.
- Egy csatos forma aljára nyomkodjuk a "tésztát", ügyelve arra, hogy legyen egy kis pereme is. 180 fokon 10 percig sütjük.
- Ez idő alatt a banánokat ujjnyi vastagságúra vágjuk, s a rumot hozzáadva picit hagyjuk pihenni. (kb15 perc)
- A banánszeleteket a képen látható módon elhelyezzük a kekszes alapunkra, majd 8-10 percre ismét a sütőbe tesszük.
- Következik a csokiiiii: törjük darabokra, tegyük egy nagy tálba. KI NE HAGYD A SÓT! Óriási különbség van a 'csipetsós' és a 'csipetsó-mentes' csokis készítmények között. Ő a legjobb barátja, nagyon kiadja az ízét! ;)
- A tejszínt a vajjal tegyük tűzre, a vaj teljes felolvadásáig melegítsük, majd míg jó meleg, öntsük le vele a tálban várakozó csokit.
- Addig keverjük, amíg sima és gyönyörű nem lesz :)
- Hagyjuk hűlni kicsit a kekszes-banános alapot, majd öntsük rá a csokit. Szépen oszlassuk el (tehát finoman csapkodjuk az asztalhoz :D), majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Tipp: én kevés tejszínnel olvasztott fehércsokival és banánszeletekkel tálaltam.
Remélem tetszett a recept és te is kedvet kaptál ehhez a tömör gyönyörhöz! Mindenképp próbáld ki!
Jó sütögetést :)
Bebe
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése