2016. február 26., péntek

Túró Rudi torta sütés nélkül




Húúúúúúúúú, totál rákaptam ezekre a sütésmentes dolgokra! A kísérletezéseim egy részét mostanában ezeknek szentelem, így a közeljövőben még biztosan lesz egy pár hasonló recept :)
Közkívánatra itt van ez a túrótorta, amiben legjobb tudásom szerint próbáltam a méltán népszerű Túró Rudi ízvilágát tükrözni. Könnyű, habos, a citrom ízétől enyhén frissítő desszert, garantáltan nem állsz majd meg egy szeletnél! Természetesen ezt a harmóniát a csokoládé is nagyban erősíti.
Mindenképp próbáld ki, tetszeni fog ;)


H O Z Z Á V A L Ó K 

Kekszes alap:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 1,5 dl tej
  •  2 ek kakaópor
  •  10 dkg vaj
  •  10 dkg cukor
  •  2 csepp rumaroma (elhagyható)
Túrókrém:

  • 30 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 tk étkezési zselatin
Díszítés:

  • a túrókrém félretett része
  • 3 db túró rudi
  • 5 dkg étcsokoládé

E L K É S Z í T É S


1. A kekszes alap hozzávalóit összemelegítjük a vaj teljes felolvadásáig, majd a kekszre öntjük azt. Alaposan elkeverjük, morzsalékos állagú „tésztát” kell kapnunk. Az így elkészült anyagot egy csatos tortaforma aljára nyomkodjuk, majd mehet a hűtőbe.


2.A Zselatint 3 evőkanálnyi hideg vízben duzzasszuk meg. A túrót törjük át aprólyukú szitán (NEM jó buli, tudom, de nagyon hasznos!!!), Vagy turmixoljuk le. Adjuk hozzá a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd ha sikerült szépen elkeverni, lazítsuk fel a keményre vert tejszínhabbal. Kb 3 evőkanálnyit tegyünk félre a krémből, ez a díszítés egyik fontos része lesz később.

Következő lépésként fel kell olvasztanunk a zselatint, mikróban pár másodperc elég neki, majd utolsó lépésként nagyon vékony sugárban csurgassuk bele a túrókrémünkbe, természetesen folyamatosan keverjük közben.
Simítsuk rá a kekszes alapra, legalább 2 órára tegyük hűtőbe.

3. Én a díszítést a torta felszeletelése után tettem meg, de persze ez nincs kőbe vésve :)


Az olvasztott csokit öntsük zacskóba, vágjuk le a csücskét, majd pöttyözzük vele a sütinket.
Ezután töltsük habzsákba félretett krémünket, amivel kis halmokat formálva "megágyazunk" a fölkarikázott túró rudinak. :)
Valahogy így!


U.I.: nekem azért lett ilyen sok, mert két adagot csináltam egyszerre. 


A PÖTTYÖS AZ IGAZI! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése