A
karácsonyi diós-mákos-agyoncukrozott sütiköltemények után jöhet valami könnyű,
gyümölcsös finomság!
Annyi a
története, hogy mivel vizsgaidőszak kellős közepe van, sok időt töltök a
könyvtárban. Az egyik múlt heti "tanulós nap" azzal jutalmaztam
magam, hogy szünet gyanánt szétnézek a szakácskönyvek között, akkor találtam
meg ezt a szuper receptet.
Még aznap nekiestem, biztos, hogy nem utoljára :) Próbáljátok ki ti is, sajttorta-őrülteknek kötelező!
Még aznap nekiestem, biztos, hogy nem utoljára :) Próbáljátok ki ti is, sajttorta-őrülteknek kötelező!
H O Z Z Á V A L Ó K
AZ ALAPHOZ
- 23 dkg darált háztartási keksz
- 12 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom héja és leve
A SAJTKRÉMHEZ
- 60 dkg natúr krémsajt
- 30 dkg tejföl
- 15 dkg cukor
- 6 egész tojás
- 1 db érett banán
A TETEJÉRE
- 2 db kiwi
- 2 db mandarin
- 1 db banán
- 1 csomag tortazselé
E L K É S Z Í T É S:
1. Egy
24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát körben kibélelünk kb 6-7 cm magas
sütőpapírcsíkkal. Ezután az alap hozzávalóit elkeverjük, így egy morzsalékos
textúrát kapunk. A morzsás kekszalapot a forma aljára nyomkodjuk úgy, hogy az
szépen a forma oldalához nyomja a sütőpapírt. A citrom héja és leve friss ízt
kölcsönöz neki, ami nagyon jól áll ennek a gyümölcsös tortának.
180 fokra
előmelegített sütőben 15 percig sütjük a kekszes alapot.
2. A
sajtos töltelék következik: a banánt villával összenyomkodjuk, (turmixolni is
lehet ám, de egy banán miatt nem volt kedvem annyit mosogatni )a tojáson kívül mindent egy tálba mérünk, kézi habverővel
elkeverjük, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. Finom mozdulatokkal
dolgoznunk, itt nem az a lényeg, hogy habos legyen, sokkal inkább az alapos
összedolgozásra kell törekednünk. Óvatosan öntsük rá a kekszes alapra, majd
tegyük a sütőbe. 150 fokon kb 50 percig sütjük, amíg nem lesz remegős-kocsonyás
a közepe.
Néhány órára tegyük hűtőbe.
3.Tálalás előtt díszítsük fel. A
tortazselét a felhasználási utasítás alapján készítsük el, majd ecset
segítségével vonjuk be vele a gyümölcsdarabokat. Bevallom őszintén, én ezt a
műveletet kihagytam, mivel szeletelés után azonnal elkapkodták. A gyümölcsök
egy idő után elveszítik esztétikai értéküket, így célszerű bevonni őket, pláne,
ha nem azonnal fogyasztjuk el az egész tortát.
Remélem,Neked
is tetszett! Próbáld ki!
Jó
étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése